Ylläksellä 2.12.2017 järjestetty Lapin Suunnistuksen Syysparlamentti kokosi reilut 20 osallistujaa useasta eri seurasta. Aluksi palkittiin Lapin alueen suunnistajia seuraavasti:

Naiset:   Venla Taulavuori, AlatPi
Miehet:   Ville-Petteri Saarela, KemU
Tyttö:   Sanni Oikkonen, OH
Poika:   Matias Maijala, LapVe
Tytöt alle 14-vuotiaat: Oili Holopainen, S-2000
Pojat alle 14-vuotiaat: Jussi Rantala, OH

Vuoden toimijana huomioitiin Suunnistusliiton hallituksen jäsen Arto Vilppola. Lisäksi saimme luovuttaa Antero Karviselle Suomen Suunnistusliiton kultaisen ansiomerkin.

Aiheina Syysparlamentissa olivat SM-sprinttiviesti, Lapin Nuorten ryhmä ja erityisesti kevätleiri sekä kuntosuunnistustilasto.

SM-sprinttiviestin joukkueet voivat olla joko seura- tai aluejoukkueita. Myös molempien sekoitus on mahdollista. Sarjoja tässä neliosuuksisessa viestissä on neljä: HD21, HD18, HD40, HD55. Lapin kiintiö on 2 joukkuetta/sarja. Lapin Suunnistuksen hallitus on aiemmin esittänyt kaikkiin sarjoihin aluejoukkueiden muodostamista. Tämä nähtiin hyväksi malliksi myös parlamentin puheenvuoroissa, joissa tosin hieman epäiltiin kiintiöpohjaisen osallistumisoikeuden pitkäikäisyyttä. Toisaalta alle 14-vuotiaiden Kultainen kompassi on jo vuosia toiminut aluejoukkuein ja tämä ikäpolvi on kasvanut jo pääsarjaiän kynnykselle. Lapissa ei myöskään ole seuroja, joilla olisi vuosittain varmasti seurajoukkue koossa kuhunkin sarjaan. Kilpailun aikaisuus keväällä voi myös rajoittaa halukkuutta osallistua, vaikka kilpailu pidetään SM-keskimatkan jälkeisenä sunnuntaina 27.5.20108.

Seuraavat asiat on toki oltava selvillä viimeistään keväällä 2018:

Lapin Nuorten kevätleirin osalta on avoinna yhteyshenkilö, joka valmistelisi matkan ja tiedottaisi siitä. Kevätleiri on ollut perinteisesti Finnspring-kilpailun alusviikolla alkaen keskiviikkona ja päättyen sunnuntaina. Ensi keväänä ajankohtana vois näin olla esim. 18.-22.4.2018. Toisaalta yhteistyötä myös muiden alueiden kanssa, kuten Pohjois-Pohjanmaa, voisi selvitellä. Mikäli kiinnostusta kevätleirin koordinoitiin löytyy, niin halukkaiden toivotaan ottavan yhteyttä johonkin Lapin Suunnistuksen hallituksen jäsenistä.

Kuntorastitilastossa nähtiin hienoista laskua vain Kemi-Tornio alueen pysyessä osallistujamäärissä edellisvuoden tasolla. Toisaalta esimerkiksi Rovaniemen alueen osallistujamäärä putosi hieman johtuen osallistumiskertojen pienempänä määrästä edelliskesään verrattuna. Yksittäisten tapahtumien suosio oli hienoisessa kasvussa.